Hot wings

  • Recept voor: 2-3 personen
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Voorbereidingstijd: 4 uur

Ingrediënten Hot wings

Marinade

10 gr paprika poeder
10 gr cayenne poeder
5 gr knoflook poeder
10 gr chilli vlokken
5 gr zout
500 ml karnemelk

Paneermix (breading)

500 gr kippenvleugels
500 gr bloem
3 el maizena
10 gr (smoky hot) Paprika poeder
10 gr cayenne poeder
5 gr knoflook poeder
10 gr chilli vlokken
3 gr zout

Frituren

1 l olie

De stappen

Marinade

  1. Mix alle ingrediënten van de marinade en leg de kip in het mengsel. Zet het geheel voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Paneren (breading)

  1. Doe de bloem, bakpoeder de suiker en de cayenne samen in een grote/platte ovenschaal en mix goed door elkaar.
  2. Pak de gemarineerde kip uit de koelkast en doe de kip in de zeef. Schud door middel van de zeef de marinade van de kip af.
  3. Leg de kip in de bloem en scooplift* 7 keer.
  4. Leg de kip terug in de zeef en dip de zeef voor drie seconden in het water. Schud daarna een aantal keer goed om het overtollige water van de filets af te schudden.
  5. Leg de kip weer terug in de paneermix en scooplift* nogmaals 7 keer. Druk 7 keer stevig op de kip in de paneermix.
  6. Haal vervolgens de filets één voor één uit de paneermix en schudt je de overige bloem eraf door middel van de shake & tap** methode.

Frituren

  1. Verhit de olie in een hittebestendige pan.
  2. Bubbelt de olie? Dan is de olie heet & klaar, dus pas op!
  3. Frituur de filets in de olie voor ongeveer 6 minuten, of tot dat de filets goudbruin zijn.
  4. Haal de kip uit de olie door middel van een tang of schuimspaan
  5. Gebruik een thermometer of snijd een stukje van een wing open om te checken of de kip gaar is.

* Scooplift is een methode die we in KFC restaurants toepassen waarbij je van onderaf je handen door de bloem en de kip omhoog beweegt. Je scoopt dus als het ware de bloem en de kip en lift deze dan omhoog.