Zinger burger

  • Recept voor: 4 personen
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Voorbereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten Zinger burger

Marinade

500 ml kippenbouillon
1 el zout
3 el cayenne
2 el paprika
1 el chillivlokken
½ tl knoflook poeder
½ tl ui poeder

Paneermix (breading)

4 stukken kipfilet (van de borst)
½  kilo bloem
4 el bakpoeder
4 el suiker
½ tl cayenne

Ingrediënten Zinger burger

1 hamburgerbroodje
1 stukje cheddar kaas
1 tomaat
1 stukje ijsbergsla
1 Zinger filet
2 stukjes spek

Voor de Zinger saus

6 el mayonaise
2 zure augurken
½ sjalot
8 gr verse platte peterselie
10 gr verse bieslook
2 tl gedroogde dragon

De stappen

Marinade

  1. Mix alle ingrediënten van de marinade en leg de kip in het mengsel. Zet het geheel voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Paneren (breading)

  1. Doe de bloem, bakpoeder de suiker en de cayenne samen in een grote/platte ovenschaal en mix goed door elkaar.
  2. Pak de gemarineerde kip uit de koelkast en doe de kip in de zeef. Schud door middel van de zeef de marinade van de kip af.
  3. Leg de kip in de bloem en scooplift* 7 keer.
  4. Leg de kip terug in de zeef en dip de zeef voor drie seconden in het water. Schud daarna een aantal keer goed om het overtollige water van de filets af te schudden.
  5. Leg de kip weer terug in de paneermix en scooplift* nogmaals 7 keer. Druk 7 keer stevig op de kip in de paneermix.
  6. Haal vervolgens de filets één voor één uit de paneermix en schudt je de overige bloem eraf door middel van de shake & tap** methode.

Frituren

  1. Verhit de olie in een hittebestendige pan
  2. Bubbelt de olie? Dan is de olie heet & klaar, dus pas op!
  3. Frituur de filets in de olie voor ongeveer 6 minuten, of tot dat de filets goudbruin zijn.
  4. Haal de kip uit de olie door middel van een tang of schuimspaan
  5. Gebruik een thermometer of snijd een stukje van een wing open om te checken of de kip gaar is.

Building

  1. Snijd de bieslook, sjalot, platte peterselie en de augurken in kleine blokjes en mix deze samen in een kom met de mayonaise. Voeg ook de gedroogde dragon toe.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe de stukjes spek in de pan. Bak deze tot ze knapperig zijn (circa 2 minuten).
  3. Doe boter op beide kanten van je burgerbroodje en gebruik dezelfde pan om je broodje te roosteren.
  4. Doe wat saus op de onderkant (ookwel “heel” genoemd), leg de sla en tomaat erop, leg daar bovenop de Zinger filet, maak af met de kaas en bacon en leg vervolgens de bovenkant (de “crown”) erop.
  5. Enjoy!

* scooplift is een methode die we in KFC restaurants toeapssen waarbij je van onderaf je handen door de bloem en de kip omhoog beweegt. Je scoopt dus als het ware de bloem en de kip en lift deze dan omhoog.

**shake & tap is een methode die we in KFC restaurants toepassen waarbij je een filet uit de paneermix haalt, deze schudt om de bloem eraf te halen en je je palmen tegen elkaar drukt: shake & tap!